3-gangen wild proeverij | Mijn Mazzel

3-gangen wild proeverij

Hertog Karel van Gelre

  Geniet van het wildseizoen met een heerlijke proeverij van wild. Verras je partner of kom gezellig met vrienden. Gegarandeerd een heerlijk avondje genieten!

3-gangen wildproeverij

 • Voorgerecht
  • hertencarpaccio
  • wildpaté
  • bospaddenstoelensoep
 • Hoofdgerecht
  • hertenbiefstuk
  • wildstoofpotje
  • wildzwijnkoteletje
 • Nagerecht
  • verrassingsdessert van de chef


Bij Hertog Karel van Gelre aan de Markt in Winterswijk kunt u 7 dagen per week terecht voor ontbijt, lunch en diner. Maar ook voor een heerlijke High Tea, High Beer of High Wine.Loop je door de smeedijzeren antieke poort, aan de rechterzijde van ons restaurant, dan kom je in een echte Herberg terecht. Hier ben je van harte welkom om te borrelen, maar we hebben ook een menukaart voor een lekkere lunch, uitgebreid avondmaal of een snelle hap.Met een ruim assortiment bieren is Herberg de Lamme Hertog uniek in Winterswijk.

Karel van Gelre, geboren op 9 november 1467 in Grave. Karel van Gelre werd ook wel Karel van Egmont genoemd en was hertog van Gelre en graaf van Zutphen uit het huis Egmont. Karel van Gelre was de zoon van Adolf van Egmont (hertog van Gelre en graaf van Zutphen) en Catharina van Bourbon.

In 1487 had de Bourgondische hertog Maximiliaan van Habsburg Gelre een nieuwe bestuursvorm opgelegd. De Bourgondisch-Habsburgse invloed stuitte op veel weerstand in Gelre. Het Gelderse verzet werd gesteund door de Franse koning Lodewijk XI, die de groeiende macht van het Bourgondische hertogdom met ongerustheid aanziet. Karel van Egmond bindt namens Gelre de strijd aan tegen de buitenlandse overheersers. Als de Gelderse steden hem in 1492 erkennen als hertog gaat Karel van Egmond verder door het leven als Karel van Gelre. Een jaar later krijgt Bourgondië in de persoon van Filips de Schone een nieuwe vorst.

In 1505 moet Karel van Gelre zijn meerdere erkennen in Filips de Schone en hem trouw beloven. Karel weet echter in vermomming te ontsnappen aan zijn Bourgondische heer. Een volgende legerinval in 1511 krijgt Karel ook niet op de knieën en in 1513 erkennen de Bourgondiërs hem als hertog van Gelre.

In 1515 krijgt Bourgondië een nieuwe vorst: Karel V, die door huwelijken, erfenissen en verkiezingen koning van Spanje, keizer van Duitsland en heer der Nederlanden is geworden. Tegen zoveel macht kan Karel van Gelre niet op en hij sluit in 1519 vrede.

In 1531 werd door hertog Karel van Gelre toestemming verleend voor het houden van een jaarmarkt. Hieruit blijkt dat Winterswijk een rol vervulde als regionaal marktcentrum. In die tijd was de textielnijverheid, gezien de aanwezigheid van een gilde van linnenwevers, al van enige betekenis.

De dood van de hertog, in 1538, is het einde van een wanhopige strijd. Karel van Gelre wordt in Arnhem in een marmeren graftombe in de St. Eusebiuskerk begraven. Gelre heeft van alle gewesten zijn vrijheid het langst behouden, maar in 1543 krijgt Karel V, bij het verdrag van Venlo, ook over dit gewest en haar steden de zeggenschap.

Daarnaast biedt Hertog Karel van Gelre een ruim assortiment van bieren aan. Hertog Karel van Gelre straalt kwaliteit uit met een mooie prijs-kwaliteitsverhouding.

De ruimtes zijn authentiek. In het grand café kan men genieten van de lunch-, diner- en borrelkaart en schenken we een groot aantal bieren, wijnen en andere dranken. De brasserie bevindt zich achter in het bedrijf met een eigen entree aan de zijkant/steeg. De brasserie is een combinatie van antiek met modern, hier voeren wij de dinerkaart.

De verschillende ruimtes zijn af te huren voor besloten bijeenkomsten, vergaderingen of feestjes. De keuken van Hertog Karel van Gelre is werelds. We willen ons niet beperken tot één soort keuken. Dit is terug te vinden in zowel de grandcafé- als brasseriekaart. Gevarieerd, eerlijk en heerlijk. Van culinaire fijnproever tot de gewone man.


Contact

Telefoonnummer
0543 51 85 85
E-mailadres
info@hertogkarelvangelre.nl
Website
www.hertogkarelvangelre.nl

Adresgegevens

Markt 25
7101 DA
Winterswijk

Openingstijden

Maandag
11.00 - 00.00
Dinsdag
11.00 - 00.00
Woensdag
11.00 - 00.00
Donderdag
11.00 - 00.00
Vrijdag
11.00 - 00.00
Zaterdag
11.00 - 00.00
Zondag
11.00 - 00.00

Deze deal is niet (meer) geldig.

13 verkocht

Delen

Misschien zijn deze deals ook iets voor jou?
Luxe gezichtsbehandeling van 45 min

50%
korting

Luxe gezichtsbehandeling van 45 min
Pure Elegance Beauty
Lievelde

50,-
25,-

11 verkocht

Uitgebreide 2-gangen lunch bij Loco

49%
korting

Uitgebreide 2-gangen lunch bij Loco
Loco Eten & Drinken
Lievelde

17,50
8,95

745 verkocht

Heerlijk plate menu of geniet frietjes

50%
korting

Heerlijk plate menu of geniet frietjes
Eterij De Woage
Halle

14,50
7,25

375 verkocht

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de beste deals.

Copyright © 2019 - Mijn Mazzel

Onderdeel van Mio B.V.